Werk zoeken als binnenhuisarchitect

Of je nu op zoek bent naar een eerste ontwerprol of naar een carrièreswitch, het is belangrijk om een goed inzicht te hebben in de interieurprojecten die er zijn en de salarissen die je kunt verwachten te maken. AD PRO geeft deze informatie hieronder weer, en deelt de salarissen voor de interieur interieurfuncties op basis van de rollen binnen een bedrijf. Statistieken en cijfers zijn afkomstig uit het IIDA’s Interior Design Compensation Report en uit payscale.com. Hoewel specifieke salarissen natuurlijk afhankelijk zijn van de locatie van de baan en de aard van het bedrijf, kan deze kennis u helpen bij het maken van een geïnformeerde beslissing over uw toekomstige carrièrepad in de A&D industrie. Hier zijn een aantal van de meest voorkomende interieur interieur banen die er zijn.

Executive
Baantjes: CEO, Oprichter, Eigenaar/ mede-eigenaar, Partner, Opdrachtgever, Studio Opdrachtgever

Als toppersoon bij een ontwerpbureau zijn je verantwoordelijkheden onder meer het opstellen en communiceren van de ontwerpvisie van het bedrijf; het begeleiden van projecten vanaf de planning tot en met de ontwerpfase, de bouw en de installatie; het beheren van alle financiële zaken zoals budgettering, facturering, inkoop en voorstellen; het genereren van nieuwe business; het onderhouden van contacten met klanten; en het werven en in dienst nemen/aanwerven van medewerkers. Deze leidinggevende functie vereist ten minste een bachelordiploma, waarbij een gevorderde graad vaak de voorkeur geniet.

Volgens het IIDA-verslag – dat gebaseerd is op 2.165 respondenten die in dienst zijn of als zelfstandige werkzaam zijn in de ontwerpindustrie of een designgerelateerde positie – wordt het breedste scala aan salarissen gezien onder degenen met executive-level titels, aangezien vijf cijfers het 25e percentiel (bij een salaris van $80.000) en het 75e percentiel (bij €150.000) van elkaar scheidt. Speculatie met betrekking tot de oorzaak van deze ongelijkheid omvat een reeks academische graden, ervaring, geloofsbrieven en geografische locatie. De professionele ervaring dicteert ook het basissalaris, aangezien degenen met meer dan 30 jaar ontwerpervaring het hoogste middensalaris hebben (bij €100.000), meer dan het dubbele van degenen met minder dan drie jaar ervaring (bij €45.000).

Directeur
Baantjes: Creative Director, Design Director, Junior Principal, Junior Partner, Managing Director, Senior Associate, Studio Director

Interieurarchitecten met directeurstitels hebben letterlijk de opdracht om binnen het bedrijf de regie te voeren over ontwerptaken en kritische beslissingen te nemen over projecten op basis van hun industriële achtergrond en ervaringen in het vakgebied. Directeuren moeten een geavanceerd inzicht hebben in de ontwerp- en bouwprocessen; zij zijn verantwoordelijk voor het budgetteren, selecteren en installeren van meubilair, en voor het onderhouden van zakelijke en klantrelaties. Met een bachelordiploma in interieurdesign of gerelateerd veld vereist, samen met eerdere ervaring, zal een directeur werken met het senior management om de ontwerpvisie binnen een organisatie vast te stellen en te bestendigen.

Met een basissalaris dat zich uitstrekt van €59.000 tot €142.000, volgens payscale.com, kunnen bestuurders genieten van bonussen (€2.000-€24.000 per jaar), winstdeling (tot €45.000 per jaar), en/of commissies (tot $69.000 per jaar) om hun jaarlijkse beloning op te krikken.

Senior ontwerper
Baantjes: Senior Designer, Associate, Senior Interior Designer, Senior Interior Architect, Senior Architect, Senior Project Designer, Studio Manager

Senior-level ontwerpers en architecten zijn verantwoordelijk voor alle projectresultaten en houden het projectschema bij. Ze zijn belast met het beheer van alle technische aspecten van een project, werken samen met de projectmanagers en ontwerpteamleden aan ontwerppresentaties, evenals aan het concept, de ontwikkeling en de uitvoering van het project. Ze moeten bedreven zijn in ruimteplanning, afwerkingsselectie, product-/meubelspecificatie en budgettering. Naast een bachelordiploma in architectuur of ontwerp, moeten senior-level ontwerpprofessionals sterke interpersoonlijke vaardigheden hebben; ervaring met grafische presentaties, 3D renderings en bouwtekeningen; en vaardigheid in software zoals AutoCAD, 2D/3D software, Photoshop, Illustrator, en InDesign.

De basissalarissen voor binnenlandse ontwerpbanen op dit niveau strekken zich gewoonlijk uit van €50.000 tot €90.000, hoewel een hogere binnenlandse ontwerper in in Boston-Gebaseerde Elkus Manfredi, bijvoorbeeld, €134.000, volgens payscale.com verdient, zodat zijn de salarissen evenredig met ervaring en kunnen wijd variëren. En de extra compensatie omvat het potentieel voor bonussen (ruwweg $10.000 per jaar), winstdeling (tot €8.000), en commissie (tot €$22.000).

Projectmanager
Baantjes: Projectmanager, planner, strateeg

De rol van een projectmanager omvat de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van de planning, de budgettering en de uitvoering van interieurprojecten. PM’s moeten een gedetailleerd projectplan opstellen, inclusief technische modellen en schattingen voor tijd en materialen, en samenwerken met ontwerpteamleden om het project op tijd en binnen het budget uit te voeren.

Solliciteren voor een leuke job?

Op een leuke en ontspannen manier van thuis uit werken? Wij kunnen je hiermee helpen! Laat je verrassen door wat we je allemaal te bieden hebben. Volg vrijblijvend één van van onze ONLINE bedrijfspresentaties! Kijk voor meer info bij Mindset Online