Mortex Look

Genesteld in het bos op een voormalige paardenranch in Noblesville, vond onze klant de perfecte plek om te genieten van hun leegte-nest jaren vooruit. Volledige renovatie was nodig voor een kleine gedateerde woning op het terrein, met als doel een gesegmenteerde plattegrond om te zetten in een ruime open indeling.

De uitdaging: creëer een grote luchtige ruimte voor familiebijeenkomsten en houd het gezellig voor twee personen. Het resultaat, prachtig!

Landhuis Transformatie in mortex

Het ontwerpproces
Alles in huis zorgde voor ontwerpbegeleiding en projectmanagement voor alle aspecten van de renovatie van deze woning. Nauwkeurigheid en het naleven van de ontwerpdoelen en de met de klant besproken concepten stonden voorop in het proces.

Om dit project te versnellen heeft ons team volledige renovatieplannen gemaakt met behulp van 3D-software om onze klant te helpen bij het visualiseren van hun nieuwe woningontwerp. Virtuele rendering tools helpen de klant onder te dompelen in zowel het uiterlijk als het gevoel van hun verwachte ontwerp, waardoor ze vertrouwen hebben om zonder zorgen verder te gaan met hun project.

Alle meubels en afwerkingen werden gespecificeerd en uitgevoerd door ons team, waardoor onze klant een opwindende real-life TV-ontwerp-ervaring krijgt. Alles in huis werd gecontracteerd om dit droomontwerp te realiseren, van concept tot en met de voltooiing, inclusief de inrichting van het meubilair.

Functionele updates

Renovatie door herbestemming was de sleutel tot deze succesvolle transformatie. Met een beperkte footprint heeft ons team de ruimtes verplaatst en opnieuw ingericht om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de klant.

Bij de ingang werd een kleine, krappe foyer vervangen door een grote ingang met gewelfde plafonds en gekleurde spanten die een uitgestrekt open uitzicht door het huis ondersteunen. Er werd ook een nieuwe “vriendeningang” gecreëerd die snel toegang geeft tot een modderruimte en een poederbad vanuit wat vroeger een vol bad met wasgoed was. De wasseretteservice werd verplaatst naar een kleine extra slaapkamer, die vervolgens werd uitgerust met uitgebreide opslagruimte en een unieke functie.

Verbouwing van het landgoed

De keuken werd vergroot en opnieuw geconfigureerd met een groot gecentreerd raam met een prachtig uitzicht op de achtertuin. Oude keukenkasten werden marineblauw geschilderd en opnieuw ingericht voor gebruik in een nieuw gebouwde butler’s pantry, ter vervanging van een onderbenutte formele eetkamer. Eetruimte werd toegevoegd aan de keuken voor meer ontspannen gebruik.

Verhoogde Stijl
Enkele favoriete stijlupgrades zijn de witgekalkte bestaande stenen open haard, wat een moderne uitstraling geeft met behoud van het originele karakter. Ook werd een lokale ambachtsman gecontracteerd om een aangepaste schoorsteenmantel, schuurdeur, aanrecht en drijvende planken van lokaal afkomstig teruggewonnen hout te bewerken.

De nieuwe keuken is voorzien van een witte hokjeskast met een gebrandschilderd scheepsinterieur en LED-verlichting om de charmante melkglascollectie van de klant in de schijnwerpers te zetten. Het grote keukeneiland ondersteunt ook een verplaatsbare gestoffeerde banketbakker met opbergruimte voor grotere keukenapparatuur en andere zaken.

Strategische kleurenpops, van aqua-kastdeuren tot grillig behang in de poederkamer, zijn leuke elementen in het ontwerp. De bedrukte wandtegel in de badkuiprand is een andere opvallende selectie. Prachtige texturen van hout, metaal, glas, steen en linnen die in het hele huis worden gebruikt, bootsen de natuurlijke omgeving na.

Renoveren en ontspannen, waarbij een ervaren designprofessional het voortouw neemt. Alles in huis helpt ontwerpdromen uit te laten komen! We horen graag over uw opwindende doelen thuis, neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze superieure, bekroonde ontwerpdiensten.