Huis opnieuw inrichten

Licht, luchtig, bewoond, comfortabel en nonchalant zijn enkele van de huidige populaire huisontwerpen en decorbuzzwoorden. Wie houdt er niet van een kamer die er goed uitziet en goed voelt? Nu het leven steeds sneller en technischer wordt, is een rustige, op de natuur geïnspireerde omgeving thuis meer dan ooit noodzakelijk. Ontspannen interieurs helpen ons om de stekker uit het stopcontact te halen, te ontspannen, stress te verlichten en op te laden.

We zijn blij om te zien dat de natuur en het welzijn deze designtrends in huis leiden:

Voel je goed Stoffen
Dat gevoel van je favoriete T-shirt, je kent het wel! Het voelt goed toch? En het geeft jou ook een goed gevoel! Dat is hoe thuis zou moeten voelen, zoals je favoriete t-shirt. Feel good stoffen kunnen comfortabel en duurzaam zijn – katoen en linnen staan bovenaan onze voorkeurslijst voor meubels, gordijnen en accessoires. Knapperige gedempte kleurkeuzes en subtiele krijtstreeppatronen zijn enkele van onze favoriete keuzes voor een ontspannen, klassieke uitstraling. Bonuspunten voor wasbaar, want het leven gebeurt!

Natuurlijke texturen
Lagen van natuurlijke textuur in een ruimte maken een ruimte organisch en toegankelijk. Showrooms zien er meer bewoond uit dan ooit, want eerlijkheid is de stijl – en die omarmen we volledig! Metaal, glas, steen, leer en hout zijn allemaal leuke natuurlijke gelaagde texturen. Lichte houten vloeren en meubels staan ook weer in de schijnwerpers, en mooier dan ooit! Geweven manden en levende planten vullen ook huizen en harten. Veel mensen gebruiken hiervoor een beton look, interesse? Rogita is uw Microtopping expert.

Verzamelde elementen
Modern ontmoet primitief is een mooi iets! Een combinatie van verzamelde elementen die allemaal minutieus met elkaar vermengd zijn, kan een uniek multi-generatie verhaal vertellen. Een verzamelde ruimte is tijdloos en uiteindelijk rustgevend omdat het gewoon makkelijk aanvoelt. Denk aan handgehouwen watervaltafels, oversized witte aardewerk vazen, rieten koepel lampenkappen… en wat er verder nog tot je ziel spreekt.

Gerecycleerd en hergebruikt
Herbestemming maakt aardewerk en het is ook een trend. De kosten moeten echter niet de motiverende factor zijn bij de beslissing om meubels te herbestemmen – soms kan het zelfs meer kosten om een erfenis te herstofferen of professioneel te restaureren. Het sentiment maakt het echter wel de moeite waard.

Multifunctioneel
Het is moeilijk om een 2 voor 1 deal door te laten gaan! Vooral als het betekent dat je niet van kamer naar kamer hoeft te verhuizen om individuele taken uit te voeren. Het multifunctionele ontwerp maakt gebruik van de ruimte met de hoogste efficiëntie om te helpen het maximale doel te bereiken. Enkele veelgebruikte trends die in huis opduiken, zijn onder andere: drankbars in de keuken, ingebouwde opbergruimte aan de wand in de woonkamer, vergrote modderruimtes met ruimte voor handwerk, bureauhoeken op kantoor en een open plattegrond tussen de keuken en de eetruimte in het bijzonder.

Wij kunnen u helpen uw huisstijl en uw levensstijl te vereenvoudigen met een ontspannen interieurontwerp! Neem contact met ons op om te beginnen met het plannen van de perfecte oase om naar huis te bellen.